Historie

Begin 2015 ontstond het idee van de drie presidenten van de Lions Clubs in Roosendaal om een gezamenlijk evenement te organiseren. De overtuiging was dat je gezamenlijk meer voor elkaar kunt krijgen voor het goede doel en dat samenwerken ook gewoon leuk kan zijn.

Na grondige studie is als gezamenlijke activiteit gekozen voor een autorally. De eerste Tullepetaonse Toertocht is gehouden op 11 juni 2016. De autorally kreeg het karakter van een puzzeltoertocht met onderweg opdrachten. De eerste route voerde door de omgeving van West-Brabant. Onderweg waren een aantal opdrachten bedacht, zoals het golfen in de wei en een behendigheidsproef. Het bleek een succesvol evenement met een mooie opbrengst voor  het goede doel.

Na de succesvolle start werd de tweede Tullepetaonse toertocht verreden op 24 juni 2017. Deze keer ging de route iets verder weg richting Kaatsheuvel waar een mooie lunchplek was in restaurant de Molen. Deze keer hadden we de route zelf gemaakt door een heuse routecommissie. De samenwerking in de organisatie verliep prima en het aantal equipes groeide naar 40 auto’s.

In 2018 is de rally verschoven naar oktober, hetgeen een goede zet was. In juni bleken er namelijk al teveel evenementen te zijn en het weer in oktober was nog prima. Het derde jaar ging de route richting Zeeland met 47 equipes naar een prachtige lunchplek, wijnhoeve De Kleine Schorre.

Op 5 oktober 2019 ging de vierde editie van de Tullepetaonse toertocht van start. De route werd verreden met 30 equipes over West-Brabantse dreefen en Belgische kasseien en bracht veel toerliefhebbers in beweging.

Onze eerste lustrum is door Covid19 pas op 2 oktober 2021 gevierd. Met 25 equipes is getoerd door West Brabant en Zeeland door pittoreske plaatsjes en langs Zeeuwse vergezichten.

De 6e TTT-editie op zaterdag 1 oktober 2022 had 35 deelnemende equipes aan de start. Hieruit kunnen wij concluderen dat de TTT een groeiend event is met steeds meer deelnemers.

Op zaterdag 7 oktober 2023 werd alweer de 7e editie van de inmiddels traditionele TTT gereden met een record van ruim 46 deelnemende equipes.

Terugkijkend op alle mooie TTT-edities concluderen wij dat samenwerken met drie Lionsclubs erg leuk is. Bovendien merken wij dat een groot evenement goed te organiseren is als iedereen meehelpt. Daarom kijken wij, ondanks dat wij de 2023 editie pas net achter de rug hebben, alweer uit naar de achtste editie van de Tullepetaonse Toertocht op zaterdag 5 oktober 2024.

Save the date… zaterdag 5 oktober 2024 voor de achtste TTT-editie.