Heerma State is een centrum voor Wonen & Zorg voor mensen met dementie.

Het is een bijzondere locatie in Roosendaal door de opzet en indeling van het gebouw en ook qua ruimte en sfeer. De eigentijdse bouwstijl van Heerma State doet denken aan een overdekte woonwijk. Ruimte, licht en frisse kleuraccenten zijn de opvallendste kenmerken van de 20 woningen (verdeeld over vijf woonerven) met elk acht bewoners. Het kleinschalige karakter van de woningen straalt veel rust en evenwicht uit.

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een vergevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Verder lijkt muziektherapie bij mensen met de ziekte van Alzheimer effectief in het verbeteren van sociale vaardigheden en de emotionele toestand. Het vermindert ook gedragsproblemen.

Wij als Lions clubs leveren middels de TTT een bijdrage in het aanschaffen van hulpmiddelen om muziektherapie verder mogelijk te maken.