Goede Doelen die wij ondersteunen

In 2023 ging de opbrengst van de toertocht naar Mytylschool Roosendaal. Hiermee werd een bijdrage geleverd aan een snoezelruimte. Dit is een ruimte waar een kind zich kan terugtrekken en zoals het woord al aangeeft, heerlijk kan snoezelen. Dit betekent dat de leerling die moeilijk tot ontspanning komt in die ruimte zich wel kan ontspannen. Dit kan zijn door lichteffecten, rustige muziek of een zachte matras of een combinatie hiervan.

In 2022 ging de opbrengst van de toertocht naar St Elisabeth Roosendaal een instelling waar zorg en dienstverlening wordt geboden aan ouderen die intensieve (intramurale) zorg nodig hebben. Met de opbrengst werd een ruime rolstoelvriendelijke kas aangeschaft zodat bewoners op de juiste hoogte onder begeleiding kunnen tuinieren.

In 2021 sponsorden wij Heerma State, een centrum voor Wonen & Zorg voor mensen met dementie. Wij leverden een bijdrage aan een aantal hulpmiddelen waarmee muziektherapie bij mensen met de ziekte van Alzheimer kan worden gegeven.

In 2019 hebben we een fietslabyrint gedoneerd aan De Plantaan. Samen met een “fietsroute op maat”. Hiermee hebben de cliënten de kans om buiten te rijden in een voor hen mogelijk bekende omgeving.

In 2018 ging de opbrengst naar De Fakkel, school voor speciaal onderwijs. De school heeft een prachtig speeltoestel kunnen aanschaffen voor de kinderen met een psychiatrische- of gedragsproblematiek.

In 2017 is de opbrengst van de Tullepetaonse Toertocht gegaan naar het project Taalmaatjes van de Roosendaalse afdeling van stichting Humanitas. Zij hebben goed lesmateriaal kunnen aanschaffen door de donatie.

In 2016 is als goede doel gekozen voor de Roosendaalse stichting ‘Kinderen doen mee’. Dankzij de opbrengst hebben zij een verwendag kunnen organiseren voor de kinderen uit minima gezinnen uit Roosendaal.