Fietslabyrint voor dagcentrum De Plataan

In 2019 is voor de Plantaan in Roosendaal een Fietslabyrint bij elkaar gespaard. De plantaan is een dagbestedingslocatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Bij de Plantaan kunnen zowel jonge als oudere mensen terecht. Gedurende de dag worden de groepen ingedeeld naar levensfase en ontwikkelingsfase van de cliënten. Gedurende de dag worden er zeer verschillende activiteiten aangeboden afhankelijk van het niveau van de cliënt. Niet alle mensen die op de plantaan komen kunnen alleen of met begeleiding makkelijk naar buiten, nu wil de Plantaan toch graag dat, indien mogelijk, de mensen toch lekker bewegen. Tegenwoordig is het mogelijk om binnen met behulp van een hometrainer voor een Fietslabyrint te fietsen, waardoor het lijkt of je lekker buiten bent. Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, maken met het Fietslabyrint virtuele fietstochten en zo kunnen ze toch de wereld ontdekken of in hun eigen woonplaats fietsen. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn. De fietsroutes worden op een groot scherm afgebeeld met omgevingsgeluiden voor een optimale beleving. Dit is ideaal voor de bezoekers van de dagbesteding, die niet alleen naar buiten kunnen. Tevens is het mogelijk om een fietsroute te laten maken in en rondom Roosendaal.

Vanuit de TTT schonken wij FIETSLABYRINT GRENZELOOS. Dit Fietslabyrint bestaat uit een 43 inch beeldscherm, verrijdbare tv-standaard, computer met Fietslabyrintsoftware, bediening set en een abonnement met 2 jaar onbeperkt toegang (offline) tot alle 250 fietsroutes. Na een jaar worden er wederom nieuwe routes geïnstalleerd op de Fietslabyrint en worden alle soft- en hardware gecontroleerd. Exclusief bewegings- of hometrainer.

Dit fietslabyrint werd uitgerust met een FIETSROUTE OP MAAT. Dit is een fietsroute gefilmd van maximaal 15 km op een locatie naar keuze, wij zouden in en rond om Roosendaal wel leuk vinden. Net als andere Fietslabyrintroutes bevat een route op maat keuzemomenten, omgevingsgeluid en de namen van belangrijke straten en gebouwen. Hiermee hebben de cliënten de kans om buiten te rijden in een voor hen mogelijk bekende omgeving.